Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Hvordan bli sportsjournalist?

11011435-intervju

Mange går rundt med en drøm om å bli sportsjournalist. Det er en jobb med stor variasjon, men de som oppnår å bli det får også dyrke sin store lidenskap, nemlig sport.

De fleste sportsinteresserte har en eller annen gang drømt om å bli sportsjournalist eller kanskje også fotballkommentator på TV. For å bli det må man selvfølgelig være lidenskapelig opptatt av sport, men det er heller ikke nok, selv om det hjelper veldig.

Mange starter sin journalistkarriere allerede som ung, uten noen form for høyere utdanning gjennom å være frilans journalist i en lokalavis, gjerne på hjemstedet sitt. Dette er et flott utgangspunkt og neste påkrevd hvis karrieren din en dag virkelig skal ta av. Noen av dagens mest kjente sportsjournalister startet som frilansjournalister allerede på ungdomsskolen.

Neste steg er å velge riktig utdanning. I dag er ikke journalist en såkalt beskyttet tittel, så man trenger absolutt ikke å gå på en journalistutdanning for å kalle seg journalist. Arne Scheie som er kanskje den mest kjente fotballkommentatoren gjennom alle tider er faktisk utdannet statsviter.

Som sportsjournalist får du hobbyen din som jobb, og det lønner seg å være litt frempå og bygge karrieren din så tidlig som mulig. Før du aner det har drømmen blitt til virkelighet.