Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Journalistikk i blogger og sosiale medier

Det har aldri vært enklere å dele sine meninger og tanker rundt et viktig (eller ikke viktig) tema enn nå, i det 21. århundret. Journalistikk har blitt et langt bredere begrep enn hva det var før i tiden, og selve prestisjen med å være journalist er på vei bort. Dette lover godt, siden flere og flere mennesker kan dele hva de tenker og føler rundt en hendelse, uten at noen ytterst få mennesker skal sitte med monopolet på informasjonen.

Mange måter å følge med på nyhetene på

Ja, vi lever i informasjonsalderen, og det er utrolig deilig. Det tar ikke lange tiden å finne frem til en dyp analyse av en hendelse eller begivenhet, uansett hva det er snakk om. Journalistikk i blogger er et annet nytt konsept – nå kan alle og enhver spre informasjon på egne, selvlage hjemmesider. Skriver du godt og spennende, vil folk følge deg. Får du mange tusen følgere, vil du kunne tjene penger på å dele dine tanker. Det samme gjelder sosiale medier.

Sosiale medier gir sosial ytringsfrihet i enda større grad

Mange bruker de sosiale mediene til helt andre ting enn kunnskap og viten, men enkelte har altså valgt å gjøre sine Facebook-profiler til nyhetskilder. Journalistikk i blogger og sosiale medier er fremtiden. Aldri mer vil vi behøve å ta i betraktning hva enkelte journalister eller aviser sier og mener – utvalget av informative kilder vil fortsette å vokse. Propaganda vil bli vanskeligere å spre, siden mange mennesker har total frihet til å søke seg opp akkurat den informasjonen de behøver.