Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Vær Varsom-Plakaten hos bloggere

187602-blog-letters

For en kort stund siden gikk blogger Tine Monsen, kjent for sin moteblogg, ut og sa at hun ville forholde seg til Vær Varsom plakaten, selv om hun er blogger. Hun fortalte Aftenposten at hun var lei av «villvest»-tilstander i bransjen sin.

De mest leste bloggerne har blitt kjendiser, både lest av tusenvis av nordmenn og kjent gjennom ulike TV-programmer. Nå oppfordrer altså moteblogger Tine Monsen andre bloggere å forholde seg til Vær Varsom-Plakaten, som skal være en medias egne regler om god presseskikk. De som forholder seg til plakaten forholder seg også til PFU og kan bli meldt inn til utvalget hvis reglene brytes. Tilbakemeldingene hun har fått har bare vært positive, spesielt annonsørene tok imot nyheten med åpne armer.

Tine Monsens oppfordring til andre bloggere var klar, forhold dere til PFUs regler. Pressens Faglige utvalg står bak Vær Varsom Plakaten. Spesielt Se & Hør er et magasin som ofte har blitt felt av reglene, som betyr at magasinet må beklage hvis en artikkel på nett eller i papirformat har brutt reglene.

Tilbakemeldingene har vært positive, spesielt fordi dette kan være med å bedre troverdigheten til bloggerne, og i dag har presseetikk høyt fokus hos de fleste medier.